BRIDAL

Țesături alese pentru momente de neuitat

În ziua nunții ei, mireasa este cea mai frumoasă și fericită făptură de pe Pământ, iar pe lângă rochia sa ideală, aceasta va fi îmbrăcată și într-un zâmbet sincer. Fiecare bucată de material va cădea pe curburile corpului și îți vor scoate în evidență calitățile fizice. Știm că este o alegere importantă pe care o ai de făcut, dar noi vrem să te ajutăm să iei în calcul toate aspectele. Atunci când o observi prima dată, deși modelul rochiei te atrage cel mai mult, unul dintre cele mai importante decizii pe care va trebui să le iei este aceea de alegere al materialului din care este realizată rochia.

Anumite tipuri îi pot oferi fluiditate, lejeritate și o fac să cadă mai ușor pe lângă corp, în timp ce alte materiale sunt impozante, mai grele și rigide. Desigur, va trebui să ții cont și de anotimpul în care are loc nunta, deoarece unele țesături se potrivesc mai bine vara, decât iarna, dar și invers. Am selectat pentru tine câteva dintre cele mai comune tipuri de țesături care te pot îmbrăca în fericire în ziua nunții:

Satin

Este considerat un material luxos și prețios, datorită compoziției sale interesante, unde mătasea naturală sau materialul sintetic se combină cu o suprafață netedă, strălucitoare și lucioasă. Acesta poate fi considerat la limita graniței dintre mătase și poliester, fiind în același timp fluid și lejer, atunci când se regăsește în componența rochiilor de mireasă. Neted, des, lucios și elegant, satinul este deseori preferat de cele mai frumoase și extravagante modele de rochii de mireasă.

Tafta

Se obține în mod natural din mătase, dar tehnologia a avansat și există posibilitatea producerii ei și din alte fibre. Majoritatea persoanelor asociază involuntar acest material cu ocaziile speciale, cu balurile sofisticate, deoarece din tafta, pe vremuri, erau realizate rochiile de gală ale prințeselor, iar acest simbol se asociază în continuare astfel. Materialul este caracterizat de o densitate a țesăturii, ce transmite simplitate și va cădea pe trupul purtătoarei ca o capă protectoare regească.

Mătase

Mătasea, originară din Asia Orientală, reprezintă una din cele mai fluide și sofisticate țesături din care se pot croi rochii de mireasă cu adevărat deosebite. Aceasta este caracterizată ca fiind cea mai rezistentă la rupere fibră dintre cele naturale. O rochie de mireasă din mătase va fi răcoroasă și moale la atingere și nici nu se va șifona cu ușurință. Un plus pentru persoanele care dezvoltă alergii este faptul că se pot îmbrăca complet în acest material, deoarece nu permite dezoltarea alergenilor.

Brocar și Damasc

Amândouă sunt două materiale mai grele, recomandate nunților de iarnă, deoarece prezintă modele în relief întrețesute care pun accentul pe frumusețea broderiei materialului. Sunt asociate cu luxul, opulența și extravaganța, datorită elementelor de detaliu pe care le prezintă, iar noi îți recomandăm folosirea acestora, mai ales dacă îți organizezi nunta într-un castel medieval, unde te vei simți exact ca o regină din basme.

Tul

Tulul oferă un volum aparte oricărei rochii de mireasă și este, în general, folosit în acest scop. Totuși, ornamentele din tul, mânușile, voalul lung de mireasă sau bolerourile au o frumusețe aparte care completează întreaga ținută a viitoarei mirese. Prin adăugarea acestui material, imaginea de ansamblu va fi una boemă, ce invită privitorii într-o lume de vis, în care prințesele poartă rochii ample de bal.

Organza

Este un material subțire, țesut în mod tradițional din mătase și are o transparență caracteristică, care îi oferă un aer fermecător purtătoarei. Panglicile din organza aplicate pe rochiile de mireasă reprezintă un accesoriu deosebit, care va scoate în evidență, într-un mod de efect, orice obiect de îmbrăcăminte, adăugând un strop de delicatețe și finețe viitoarei mirese.

Dantela

Este o țesătură specială, datorită tehnicii de a împleti firele cu acul și prezintă un model delicat și romantic, perfect pentru a fi aplicat pe rochiile de mireasă. Datorită ornamentării complexe pe care o oferă ținutelor, datela este căutată și apreciată în întreagă lume, fiind unul din principalele țesături din care se realizează cele mai luxoase creații de seară. Cea mai de calitate dantelă este realizată chiar în Europa, așa că aceasta poate reprezenta un material excelent pentru rochia viitoarei mirese.

Orice viitoare mireasă așteaptă să poarte rochia visurilor sale, tocmai de aceea, indiferent dacă ți-o faci la croitor sau o cumperi direct din magazine, trebuie să te gândești la diferite aspecte. Materialul din care este realizată oferă baza perfectă pentru a porni căutările, iar la sfârșitul zilei vei înțelege că ai făcut cea mai bună alegere.

La finalul nunții, după ce cortina spectacolului se va trage, vei renunța la superba rochie, dar o vei păstra ca o amintire dragă toată viața. Vei rămâne îmbrăcată doar în fericire. Noi știm că acesta este cel mai bun accesoriu pe care îl poate purta o femeie!

Back to list

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *